Archive for Červenec, 2024

Manželka mi schovává dokumenty, abych se nemohl rozvést

Jak mam dat zadost o rozvod, kdyz mi manzelka schovala oddaci list, rodne listy deti, dosavadni vyrozumeni o placeni vyzivneho v predrozvodovem rizeni atd. Take nechce nikdy nic podepsat. Jak mam ja tedy postupovat? Dekuji 

Popření otcovství

Článek se zabývá podmínkami, za kterých lze popřít otcovství k dítěti. Stává se to i v lepších rodinách: manžel nějakým způsobem dospěje k přesvědčení, že potomek, který se má narodit jeho manželce, nemusí být jeho. Na řadu přichází popření otcovství.

Určení otcovství

Matka je vždy jistá, otec nejistý.Toto bohužel pravdivé úsloví mužům moc sebejistoty nepřidá, což někdy může vyvolat i právní problémy, kdo že vlastně je otcem dítěte. I na řešení těchto problémů však pamatuje zákon o rodině.

Dohoda rodičů o poměrech nezletilých dětí (vzor)

Stává se, že rodiče dětí se někdy rozcházejí. V takovém případě, pokud jsou rozumní, by měli být schopni se dohodnout o tom, jak to bude po jejich rozchodu s jejich dětmi. Vzor takové dohody najdete v tomto článku.

Jak se mám domoci dlužného výživného?

prosim poradte jak sepsat zadost a dluznou castku,otec mych deti mi dluzi 120 tisic kc, kazdych 6 mes. podavam trestni oznameni,ale penize nevidime dekuji