Tohle ale není o tom zbavit se povinnosti platit výživné a mít pokoj!! Mám své dvě děti rád a navštěvuji je. Starší jsem do dvou let vychovával, říká mi táto. S bývalou jsme se rozvedli když byly malému 2 měsíce, proto mě nyní jako tátu nebere. Bývalá ho naučila říkat táto nynějšímu manželovi, kterého si tam nastěhovala, když ještě ani rozvod nebyl u konce. Chce aby ho adoptoval její manžel, protože ho vychovává ale já si ho budu moct brát k sobě. Pokud říká táto někomu jinému a pravdu mu chtějí říct až bude dospělý samozřejmě, že za to něco chci - ulevu na výživném. S mojí ženou chceme také miminko a měli bychom už problém to uplatit. Není v tom nic špatného, chtěl jsem jenom poradit.
Děkuji
Výpočet výživného
Pravidla fóra
Toto fórum slouží jako otázky a odpovědi pro stránky Rodina u soudu. Než položíte otázku projděte si pečlivě toto fórum, případně i samotné stránky Rodina u soudu.
Fórum je pro pokládání nových otázek uzamčeno, ale jsme přesvědčení, že jsme na našich stránkách odpověděli již na vše, co se týká rodinného práva. Pokud budete chvíli hledat, určitě svou odpověď najdete.
Toto fórum slouží jako otázky a odpovědi pro stránky Rodina u soudu. Než položíte otázku projděte si pečlivě toto fórum, případně i samotné stránky Rodina u soudu.
Fórum je pro pokládání nových otázek uzamčeno, ale jsme přesvědčení, že jsme na našich stránkách odpověděli již na vše, co se týká rodinného práva. Pokud budete chvíli hledat, určitě svou odpověď najdete.
Re: Výpočet výživného
karelkarel píše:Tohle ale není o tom zbavit se povinnosti platit výživné a mít pokoj!! Mám své dvě děti rád a navštěvuji je. Starší jsem do dvou let vychovával, říká mi táto. S bývalou jsme se rozvedli když byly malému 2 měsíce, proto mě nyní jako tátu nebere. Bývalá ho naučila říkat táto nynějšímu manželovi, kterého si tam nastěhovala, když ještě ani rozvod nebyl u konce. Chce aby ho adoptoval její manžel, protože ho vychovává ale já si ho budu moct brát k sobě. Pokud říká táto někomu jinému a pravdu mu chtějí říct až bude dospělý samozřejmě, že za to něco chci - ulevu na výživném. S mojí ženou chceme také miminko a měli bychom už problém to uplatit. Není v tom nic špatného, chtěl jsem jenom poradit.
Děkuji
Omlouvám se, nechal jsem se unést, vaše suše položená otázka bez osvětlení okolností si o to přímo říkala, ale samozřejmě neznám pozadí a je to vaše věc.
Admin - projděte si pořádně toto fórum, než se zeptáte.
Mnoho informací získáte i přímo na stránkách Rodina u soudu a www.trestni-rizeni.com
Mnoho informací získáte i přímo na stránkách Rodina u soudu a www.trestni-rizeni.com
- Poradce Administrátor
- Administrátor
Dobrý podvečer.
Zažádala jsem o zvýšení výživného a to se samozřejmě protistraně nelíbí. U tohoto sporu se také řeší styk s dětma, takže se vše protahuje. Jde o to, že bývalý manžel si v době soudních jednání vzal hypotéku na byt, tímpádem má opět další splátky. Dluh má také u svých rodičů a ten jim údajně splácí a nyní si ještě mimo hypotéky půjčil od rodičů dalších 50 000kč na byt. Průměrnou mzdu mu vypočítali nižší než opravdu má a měl. Mohu zažádat soud o nové přepočítání jeho mzdy? Také by mě zajímalo, zda soud bude brát v úvahu jeho dluhy a také to, že si vzal hypotéku a udělal dluh v době, kdy má být upraveno výživné. U soudu prohlásil, že se zvýšením nesouhlasí a trvá na původně určeném.
Děkuji za případnou odpověd.
- 1973beruska
1973beruska píše:Dobrý podvečer.
Zažádala jsem o zvýšení výživného a to se samozřejmě protistraně nelíbí. U tohoto sporu se také řeší styk s dětma, takže se vše protahuje. Jde o to, že bývalý manžel si v době soudních jednání vzal hypotéku na byt, tímpádem má opět další splátky. Dluh má také u svých rodičů a ten jim údajně splácí a nyní si ještě mimo hypotéky půjčil od rodičů dalších 50 000kč na byt. Průměrnou mzdu mu vypočítali nižší než opravdu má a měl. Mohu zažádat soud o nové přepočítání jeho mzdy? Také by mě zajímalo, zda soud bude brát v úvahu jeho dluhy a také to, že si vzal hypotéku a udělal dluh v době, kdy má být upraveno výživné. U soudu prohlásil, že se zvýšením nesouhlasí a trvá na původně určeném.
Děkuji za případnou odpověd.
Promiňte, ale podobné otázky jsme tu řešili už mockrát, soud si posoudí konkrétní záležitosti ve vaší kauze, já nemohu na vaši otázku dát obecnou uspokojivou odpověď. Soud bude řešit jeho možnosti a účelnost jeho vydání.
- Poradce Administrátor
- Administrátor
Děkuji za odpověd a zároven se omlouvám za obtěžování. Šlo mi jen o to, že pokaždé dojde u stání ze strany ex ke změnám a dělá vše pro to, aby nemusel zvýšené výživné platit i za cenu hypoték a půjček. Začínám uvažovat, zda jsem se měla do něčeho pouštět. Ještě jednou se omlouvám a hezký večer
- 1973beruska
Výše výživného
Vážení, prosím o radu ohledně výživného.
Já, matka 15-ti letého dítěte mám příjem 7.500,-Kč/měs. čistého. Příjem otce je 30.000,- Kč/měs. čistého. Příjem jeho nové manželky je zhruba 15.000,-Kč. S novou manželkou má 2 děti ve věku 10 a 8 let. 15-ti leté dítě z prvního manželství jde po prázdninách do I. ročníku SŠ. Chci si proto zažádat o zvýšení výživného. Poraďte mi prosím o jakou částku výživného mám u soudu žádat. Otec dítěti ničím nepřispívá, dárky nekupuje a nehlásí se k němu. (Doposud platil částku 3.000,-Kč/měs.). Za odpověď předem děkuji Eva
Já, matka 15-ti letého dítěte mám příjem 7.500,-Kč/měs. čistého. Příjem otce je 30.000,- Kč/měs. čistého. Příjem jeho nové manželky je zhruba 15.000,-Kč. S novou manželkou má 2 děti ve věku 10 a 8 let. 15-ti leté dítě z prvního manželství jde po prázdninách do I. ročníku SŠ. Chci si proto zažádat o zvýšení výživného. Poraďte mi prosím o jakou částku výživného mám u soudu žádat. Otec dítěti ničím nepřispívá, dárky nekupuje a nehlásí se k němu. (Doposud platil částku 3.000,-Kč/měs.). Za odpověď předem děkuji Eva
- pierot
Re: Výše výživného
pierot píše:Vážení, prosím o radu ohledně výživného.
Musím jen zopakovat to, co jsem uvedl již mockrát: k výši výživného v konkrétních případech se na těchto stránkách nevyjadřujeme, záleží to na mnoha okolnostech, které rozhodně na základě internetového vyjádření jedné ze stran nelze dostatečně posoudit.
- Poradce Administrátor
- Administrátor
Změna výchovy dítěte a alimentů
Dobrý den,chtěla bych vědět jak je to s výpočtem alimentů u soudu a jak na to přihlíží soud,když já matka synka vychovávala od narození až do 12-ti let a pobírala alimenty od jeho otce nejdříve 600,-kč a pak po zvýšení v roce 2001 1000,-kč?Je u svého otce od září 2007 v Anglii,aby tam mohl navštěvovat školu,aby měl lepší vzdělání.Na prázdniny to je 2x až 3x do roka je u mne a jsem moc štastná,že ho mám u sebe.Máme jen ústní smlouvu že budu na synka platit to co platil on mně a ještě jsem peníze dávala jeho matce,která mu z toho platila dluhy,které má tady v Cechách.Nekomunikuje se mnou a už podal žádost na soud kvůli alimentům,protože mu jde jen o peníze.Jak na to přihlíží soud,když mám jen jednoho synka a on má další děti:první syn ten je plnoletý,ale stále studuje a jeho bratr to mu bude 16 let a chodí do školy.Tyto dvě děti má z prvního manželství a má je také u sebe v Anglii kvůli škole.V Cechách má další vyživovací povinnost dceru,která navštěvuje základní školu.Synkovy je 14 let.
.
.
- Milča
Re: Změna výchovy dítěte a alimentů
Milča píše:Dobrý den,chtěla bych vědět jak je to s výpočtem alimentů u soudu a jak na to přihlíží soud,když já matka synka vychovávala od narození až do 12-ti let a pobírala alimenty od jeho otce nejdříve 600,-kč a pak po zvýšení v roce 2001 1000,-kč?Je u svého otce od září 2007 v Anglii
Soud pohlíží na oba rodiče naprosto stejně, při určení výživného bude zkoumat vaše možnosti a potřeby dítěte. To, že byl syn zpočátku ve vaší výchově a otec platil výživné, nebude mít na výši vám stanoveného výživného vliv.
- Poradce Administrátor
- Administrátor
Dobrý den,
žil jsem asi 8 let s přítelkyní u své matky, kde se nám narodil syn, kterému je nyní 7 let. Přítelkyně se v srpnu odstěhovala a požádala soud o stanovení výživného. Minulý týden mě přišlo od soudu předvolání, abych se dostavil za tři týdny k jednání. Chci se zeptat, z čeho soud bude brát výměr, když jsem přes půl roku nezaměstnaný, zaevidovaný na ÚP, kde nepobírám žádnou podporu? Byl jsem na sociálním, kde mě také nic nepřiznali, protože posuzovali, že bydlím ve společné domácnosti s matkou, která má větší příjem, takže na ni nemám nárok. U soudu nemůžu doložit žádný příjem, protože žádný nemám. Zajímalo by mě, z čeho mě soud určí částku a pokud určí a já budu stále bez zaměstnání, tak z čeho to budu platit? Ptal jsem se i po známých, ale nikdo mě na to konkrétně nedokázal odpovědět.
Předem moc děkuji za Vaši odpověď !
žil jsem asi 8 let s přítelkyní u své matky, kde se nám narodil syn, kterému je nyní 7 let. Přítelkyně se v srpnu odstěhovala a požádala soud o stanovení výživného. Minulý týden mě přišlo od soudu předvolání, abych se dostavil za tři týdny k jednání. Chci se zeptat, z čeho soud bude brát výměr, když jsem přes půl roku nezaměstnaný, zaevidovaný na ÚP, kde nepobírám žádnou podporu? Byl jsem na sociálním, kde mě také nic nepřiznali, protože posuzovali, že bydlím ve společné domácnosti s matkou, která má větší příjem, takže na ni nemám nárok. U soudu nemůžu doložit žádný příjem, protože žádný nemám. Zajímalo by mě, z čeho mě soud určí částku a pokud určí a já budu stále bez zaměstnání, tak z čeho to budu platit? Ptal jsem se i po známých, ale nikdo mě na to konkrétně nedokázal odpovědět.
Předem moc děkuji za Vaši odpověď !
- Lukyn001