Výpočet výživného
Pravidla fóra
Toto fórum slouží jako otázky a odpovědi pro stránky Rodina u soudu. Než položíte otázku projděte si pečlivě toto fórum, případně i samotné stránky Rodina u soudu.
Fórum je pro pokládání nových otázek uzamčeno, ale jsme přesvědčení, že jsme na našich stránkách odpověděli již na vše, co se týká rodinného práva. Pokud budete chvíli hledat, určitě svou odpověď najdete.
Toto fórum slouží jako otázky a odpovědi pro stránky Rodina u soudu. Než položíte otázku projděte si pečlivě toto fórum, případně i samotné stránky Rodina u soudu.
Fórum je pro pokládání nových otázek uzamčeno, ale jsme přesvědčení, že jsme na našich stránkách odpověděli již na vše, co se týká rodinného práva. Pokud budete chvíli hledat, určitě svou odpověď najdete.
Re: Výpočet výživného
Dobrý den,žiju v ČR už nekolik let ,na slovensku sem mněl družku a s ni mam dítě dítěti už bude 4 roky a ja za celou dobu nemněl zaměstnání a proto jsem nemohl posilat penize na výživné.Výživne mi dosut není přiznáno a mám strach že bych mohl byt trestne stíhán .mam taky novou rodinu a mam vyživovyci povinnost k dalsimu dítěti ve veku 2 roky.můžte mi prosim poradit ?mam totiž strach že bych mněl naké problemi.děkuji
- ciril15
ciril15 píše:Dobrý den,žiju v ČR už nekolik let ,na slovensku sem mněl družku a s ni mam dítě dítěti už bude 4 roky a ja za celou dobu nemněl zaměstnání a proto jsem nemohl posilat penize na výživné.Výživne mi dosut není přiznáno a mám strach že bych mohl byt trestne stíhán .mam taky novou rodinu a mam vyživovyci povinnost k dalsimu dítěti ve veku 2 roky.můžte mi prosim poradit ?mam totiž strach že bych mněl naké problemi.děkuji
Nevím, jak bych vám měl poradit. O své dítě se prostě postarat musíte, i když s ním nežijete. Pokud na vás bude podáno trestní oznámení, budou orgány činné v trestním řízení zkloumat, jestli jste skutečně udělal vše pro to, abyste své dítě finančně zajistil.
Admin - projděte si pořádně toto fórum, než se zeptáte.
Mnoho informací získáte i přímo na stránkách Rodina u soudu a www.trestni-rizeni.com
Mnoho informací získáte i přímo na stránkách Rodina u soudu a www.trestni-rizeni.com
- Poradce Administrátor
- Administrátor
Ústní dohoda?
Dobrý den.
Ráda bych věděla, jak je to s mimosoudní dohodou. V případě, že rodič platí víc než mu bylo stanoveno soudem a pak chce jeho bývalá víc s tím, že on žádnou snahu nemá, s oddůvodněním, že se na údajném zvýšení mimosoudně dohodli a při tom to není pravda. Jak dokázat, že ta snaha povinného neplynula z dohody, která skutečně nebyla, ale z jeho vlastní snahy? Pokud jde o mimosoudní dohodu nemělo by se to nějak sepsat?
Jde o to, že manžel platí na dcerku z bývalého manželství víc než má a jeho exmanželka požaduje víc, protože to co platí, bylo prý kdysi v rámci nějaké jejich dohody. Ta ale ve skutečnosti vůbec nebyla. Jak u soudu dokázat, že manžel není ten ,,prevít" a že peníze navíc platil sám bez jakékoli dohody?
Děkuji za odpověď.
Ráda bych věděla, jak je to s mimosoudní dohodou. V případě, že rodič platí víc než mu bylo stanoveno soudem a pak chce jeho bývalá víc s tím, že on žádnou snahu nemá, s oddůvodněním, že se na údajném zvýšení mimosoudně dohodli a při tom to není pravda. Jak dokázat, že ta snaha povinného neplynula z dohody, která skutečně nebyla, ale z jeho vlastní snahy? Pokud jde o mimosoudní dohodu nemělo by se to nějak sepsat?
Jde o to, že manžel platí na dcerku z bývalého manželství víc než má a jeho exmanželka požaduje víc, protože to co platí, bylo prý kdysi v rámci nějaké jejich dohody. Ta ale ve skutečnosti vůbec nebyla. Jak u soudu dokázat, že manžel není ten ,,prevít" a že peníze navíc platil sám bez jakékoli dohody?
Děkuji za odpověď.
- marcy
Re: Ústní dohoda?
marcy píše:Dobrý den.
Děkuji za odpověď.
To opravdu nevím
- Poradce Administrátor
- Administrátor
Dobrý den, potřebova bych vědět jaká je pravděpodobnost že mi budou zvýšeny alimenty. S manželem se rozvádíme.Máme spolu dvě děti 9 a 16 let na které platí manžel 3000 měsíčně.Podotýkám že výživné bylo stanoveno v době když jsme měli společnou domácnost a jedno z dětí končilo docházku ve školce.Nyní chodí do druhé třídy ZŠ. Starší dítě končilo osmý ročník ZŠ ,ted už chodí na SOU prvním rokem . Jeho plat je 23000-26000 čistého.Z toho splácí asi tak 5500 pujčky na auta ,které používá pro sou vlastní potřebu. Dětem platí pojištění dohromady pro oba 800 kč a přispívá na nájem mé matce nebot se bydli v domě u mé matky kde bydlim i já s dětma .ale společnou domácnost spolu nevedem . Což můžu doložit tvrzením soc.pracovnicekde on je vylouče z okruhu společně posuzovaných osob.On sám dobrovolně se vystěhovat nechce.Jsem sama jsem na MD s ročním dítětem a pobírám jen soc dávky a výživné na dvě děti:cca 13000.Platím pujčky a spoření 500kč a matce přispívám na nájem 3000 měsíčně.Jaká je je šance že mi bude výživé zvýšeno??Děkuji za odpověd
- zajdulik
zajdulik píše:Dobrý den, potřebova bych vědět jaká je pravděpodobnost že mi budou zvýšeny alimenty. S manželem se rozvádíme.Máme spolu dvě děti 9 a 16 let na které platí manžel 3000 měsíčně.Podotýkám že výživné bylo stanoveno v době když jsme měli společnou domácnost a jedno z dětí končilo docházku ve školce.Nyní chodí do druhé třídy ZŠ. Starší dítě končilo osmý ročník ZŠ ,ted už chodí na SOU prvním rokem . Jeho plat je 23000-26000 čistého.Z toho splácí asi tak 5500 pujčky na auta ,které používá pro sou vlastní potřebu. Dětem platí pojištění dohromady pro oba 800 kč a přispívá na nájem mé matce nebot se bydli v domě u mé matky kde bydlim i já s dětma .ale společnou domácnost spolu nevedem . Což můžu doložit tvrzením soc.pracovnicekde on je vylouče z okruhu společně posuzovaných osob.On sám dobrovolně se vystěhovat nechce.Jsem sama jsem na MD s ročním dítětem a pobírám jen soc dávky a výživné na dvě děti:cca 13000.Platím pujčky a spoření 500kč a matce přispívám na nájem 3000 měsíčně.Jaká je je šance že mi bude výživé zvýšeno??Děkuji za odpověd
Nezbývá mi, než zopakovat odpověď, kterou jsem zde již mockrát použil. Ke konkrétní výší výživného se takto přes internet nelze vyjadřovat, faktorů je mnoho, musí je posoudit soud.
- Poradce Administrátor
- Administrátor
Dobrý den. Mám jednu malou otázku. Můj druh má z prvního manželství 2 děti. jeho bývalá manželka je opět vdaná. My spolu máme jedno dítě a uvažujeme o druhém. V tuto chvíli si jeho bývalá žena zažádala o zvýšení alimentů. Před 3 měsícema ji soud vyhověl a výživné zvýšil na 3600 na obě děti.U soudu měl druh jak doklad kolik platíme sipo i doklad že platíme hypotéku. Samosoudkyně to nebrala v potaz a ani se na dokumenty nepodívala. V lednu proběhne další soud a zvýšení a já se chci zeptat zda soud k věcem jako je hypotéka a placení energií musí přihlížet. Druha plat je 19 615,- v čistém a já jsem na MD. Děti drha z předchozího manželství jsou ve věku 9 a 8 let. Děkuji moc za info. Přeji příjemný den.
.
.
- kricenska.pavlina
kricenska.pavlina píše:Dobrý den. Mám jednu malou otázku. Můj druh má z prvního manželství 2 děti. jeho bývalá manželka je opět vdaná. My spolu máme jedno dítě a uvažujeme o druhém. V tuto chvíli si jeho bývalá žena zažádala o zvýšení alimentů. Před 3 měsícema ji soud vyhověl a výživné zvýšil na 3600 na obě děti.U soudu měl druh jak doklad kolik platíme sipo i doklad že platíme hypotéku. Samosoudkyně to nebrala v potaz a ani se na dokumenty nepodívala. V lednu proběhne další soud a zvýšení a já se chci zeptat zda soud k věcem jako je hypotéka a placení energií musí přihlížet. Druha plat je 19 615,- v čistém a já jsem na MD. Děti drha z předchozího manželství jsou ve věku 9 a 8 let. Děkuji moc za info. Přeji příjemný den.
Soud přihlíží ke všem okolnostem (příjmům a výdajům), které ovlivňují majetkové poměry rodiče a zabývá se jejich účelností. Pokud sjte se na hypotéku pořídili byt, abyste měli kde bydlet, lze to samozřejmě zohlednit ve váš prospěch. pokud ale splácíte hypotéku na luxusní vilu s bazénem a golfovým hřištěm, tak se tím určitě nemůžete ohánět s tím, že nemáte na výživné. jestliže bylo výživné zvýšeno před třemi měsíci, tak nepočítám, že by soud další žádosti o zvýšení vyhověl. Změna výživného musí být odůvodněna změnou poměrů bu´d na straně dítěte nebo na straně povinného rodiče. pokud tedy nedošlo k nečekanému skokovému nárůstu potřeb dítěte nebo k nečekanému podstatnému zvýšení příjmů vašeho partnera, nebude důvod ke zvýšení výživného.
- Poradce Administrátor
- Administrátor
Admin píše:kricenska.pavlina píše:Dobrý den. Mám jednu malou otázku. Můj druh má z prvního manželství 2 děti. jeho bývalá manželka je opět vdaná. My spolu máme jedno dítě a uvažujeme o druhém. V tuto chvíli si jeho bývalá žena zažádala o zvýšení alimentů. Před 3 měsícema ji soud vyhověl a výživné zvýšil na 3600 na obě děti.U soudu měl druh jak doklad kolik platíme sipo i doklad že platíme hypotéku. Samosoudkyně to nebrala v potaz a ani se na dokumenty nepodívala. V lednu proběhne další soud a zvýšení a já se chci zeptat zda soud k věcem jako je hypotéka a placení energií musí přihlížet. Druha plat je 19 615,- v čistém a já jsem na MD. Děti drha z předchozího manželství jsou ve věku 9 a 8 let. Děkuji moc za info. Přeji příjemný den.
Soud přihlíží ke všem okolnostem (příjmům a výdajům), které ovlivňují majetkové poměry rodiče a zabývá se jejich účelností. Pokud sjte se na hypotéku pořídili byt, abyste měli kde bydlet, lze to samozřejmě zohlednit ve váš prospěch. pokud ale splácíte hypotéku na luxusní vilu s bazénem a golfovým hřištěm, tak se tím určitě nemůžete ohánět s tím, že nemáte na výživné. jestliže bylo výživné zvýšeno před třemi měsíci, tak nepočítám, že by soud další žádosti o zvýšení vyhověl. Změna výživného musí být odůvodněna změnou poměrů bu´d na straně dítěte nebo na straně povinného rodiče. pokud tedy nedošlo k nečekanému skokovému nárůstu potřeb dítěte nebo k nečekanému podstatnému zvýšení příjmů vašeho partnera, nebude důvod ke zvýšení výživného.
Děkuji moc za info. Golfové hřiště nemáme i když by to vůbec nebylo špatné. Koupily jsme si 150 let starý domeček. Dneska jsem volala samosoudci co to má na starost a právě mi řekl něco na ten způsob že můžeme barák prodat a jít do podnájmu. A budeme mít na výživné. Příjde mi to nefér. Hlavně to proč se soudy nezajímají proč je ta věc tak a ne jinak. Stojí vždy při mamině. Zvýšení alimentů je na popud samosoudkyně jelikož druh děla v zemědělství a behem sezóny mu trochu vyskočil plat díky přezčasům. Příjde mi nespravedlivé vypočítávat alimenty i s přezčasama. Další 3 měsíce po novém roce bude mít minimum. Ještě se zeptám. Pokud se dokládají na soud příjmy tak to chtějí za ty hodiny co má ve smlouvě a nebo i s přezčasovým příplatkem. Přezčas totiž není každý měsíc. je to tzv nárazová záležitost. Pokud mi odpovíte budu moc vděčná. Předem díky a přeji krásné ničím nerušené svátky vánoční.
- kricenska.pavlina
kricenska.pavlina píše: Pokud se dokládají na soud příjmy tak to chtějí za ty hodiny co má ve smlouvě a nebo i s přezčasovým příplatkem. Přezčas totiž není každý měsíc. je to tzv nárazová záležitost. Pokud mi odpovíte budu moc vděčná. Předem díky a přeji krásné ničím nerušené svátky vánoční.
Dokládají se celkové příjmy bez ohledu na to, jakým způsobem byly získány. U sezónních pracovníků je ale třeba počítat s tím, že v sezóně je příjem vyšší než mimo ni, a to je i váš případ. Ten příjem se proto musí zprůměrovat.nelze říci, že když zemědělec má přes léto hodně, že může platit vyšší výživné - je třeba přihlédnout i k tomu, že si musí udělat rezervu na zimu, kdy jeho příjmy budou nižší.
- Poradce Administrátor
- Administrátor