od Ellite v čtv 12. kvě 2011 17:08:16
Dobrý den,
prosím o radu.soud mi zvýšil výživné z částky 450kč na částku 2000kč, bez ohledu na to že se moje finanční situace vyrázně zhoršila. Stále jsem evidován na úřadu práce,ted už v slovenské republicePo přestěhování z čr kde jsem byl rovněž v evidenci nezaměstnaných, ale nevím, z čeho nebo od koho mi budou srážet výživné nyní, když již nemám nárok na podporu. Kam se mám obrátit nebo jak postupovat?
v usnesení odvolacího soudu je uvedeno že mám možnost mít potenciálně zaměstnání a vůbec je nezajímá jaké jsou mé skutečné příjmy avšak já si stále hledám zaměstnání bez úspěchu na což mám i veškerá potvrzení a samozřejmě že s částky sociální podpory která činí 58 Euro jako na živobytí a 58 Euro jako příspěvek na bydlení nejsem schopen platit částku 2000Kč k rukám matky,jednoduše mé příjmy na to nedosahují.Tedy tím,že nemám takové příjmy jsem prakticky v úplné nevýhodě,nemohu si najmout právníka na vyřešení této situace.
Podotýkám,že dceři je 16 let ovšem i já mám právo na minimální existenci a placením částky 2000kč/měs bych zas neměl já ani na to nejzákladnější živobytí.Posílám tedy matce v přepočtu stále okolo 500kč/měs.Matka mé dcery se mi mstí tak nehorázným způsobem, že jsem ani svou dceru neviděl dva roky a vůbec nedodržuje rozsudek o návštěvách,rovněž vůbec nijak nekomunikuje a neodpovídá na dotazy o dceři,tím co vím já se dopouští trestného činu maření uředního rozhodnutí ale nevím jakým způsobem sepsat žaloby jak na snížení alimentu pro moji totální nechopnost právě pro výši příjmů a dále jak postupovat po krocích a přimět matku mé dcery k jejímu styku se mnou.Podotýkám že v předchozích letech do mého odstěhování dcera za mnou jezdila každý víkend pokud nebyla nemocná i když v rozsudku bylo že mám nárok na dceru jen každý sudý víkend byla dcera u mě víkend na každý a nikdy neměla strach.Naopak nemohl li jsem pro dceru přijet a ihned mi volali že si mám přijet takže vztahy byly na perfektní úrovni .Nyní mi její matka tvrdí,že se mne bojí přitom neexistuje žádný relevantní důvod toho aby se mne dcera měla bát.Jde pouze o to že nemá čisté svědomí a slouží jako nástroj k vydírání abych její matce platil vysoké alimenty na které však já nemám.
děkuji za odpověd