Výpočet výživného

Určení, zvýšení, zrušení - vše o výživném
Pravidla fóra
Toto fórum slouží jako otázky a odpovědi pro stránky Rodina u soudu. Než položíte otázku projděte si pečlivě toto fórum, případně i samotné stránky Rodina u soudu.
Fórum je pro pokládání nových otázek uzamčeno, ale jsme přesvědčení, že jsme na našich stránkách odpověděli již na vše, co se týká rodinného práva. Pokud budete chvíli hledat, určitě svou odpověď najdete.

Re: Výpočet výživného

Příspěvekod Poradce v úte 02. čer 2009 6:26:13

blandule píše:ustavu kde dcera pobiva budu platit rad vim ze tam ma dcera co potrebuje ale prijde mi divny platit byvale zene alimenty na dceru kdyz se o ni nestara.jste moc hodny ze mi odpovidate.

Jestliže je dcera v ústavu, není vůbec důvod platit výživné do rukou matky. Výživné je dávka určená pro dítě, ne pro matku, takže se platí tomu, kdo se o dítě skutečně stará.
Admin - projděte si pořádně toto fórum, než se zeptáte.
Mnoho informací získáte i přímo na stránkách Rodina u soudu a www.trestni-rizeni.com
Poradce
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod blandule v úte 02. čer 2009 17:21:37

jeste prosim o radu kam se mam obratit kdyz mi pani od socialni pece rekla ze i kdyz dceru matce vzali musim nadale vyzivne platit.posilam do ustavu ale dale i matce nevim kam se mam obratit a co mam delat.moc dekuji :?: :?:
blandule

Příspěvekod Poradce v úte 02. čer 2009 17:41:07

blandule píše:jeste prosim o radu kam se mam obratit kdyz mi pani od socialni pece rekla ze i kdyz dceru matce vzali musim nadale vyzivne platit.posilam do ustavu ale dale i matce nevim kam se mam obratit a co mam delat.moc dekuji :?: :?:

Nemusíte dělat nic, paní ze sociálky vám dala špatnou informaci.
Mnoho informací získáte i přímo na stránkách Rodina u soudu a www.trestni-rizeni.com
Poradce
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod blandule v úte 02. čer 2009 17:51:24

to je jako nemam platit?nezlobte se ze se ptam porad dokola ale co kdyz mi bude volat ma ex proc ji neplatim alimenty a poda na me trestni oznameni moc dekuji
blandule

Příspěvekod Poradce v úte 02. čer 2009 18:08:03

blandule píše:[to je jako nemam platit?nezlobte se ze se ptam porad dokola ale co kdyz mi bude volat ma ex proc ji neplatim alimenty a poda na me trestni oznameni moc dekuji

Výživné není pro vaší bývalou, ale pro dítě. Jestliže vaše bývalá u sebe dítě nemá, tak ani nemůže peníze od vás pro výživu dítěte použít.
Poradce
Administrátor
Administrátor

Tabulka pro výpočet výživného

Příspěvekod Poradce v čtv 04. čer 2009 14:37:59

Na serveru idnes.cz jsem narazil na tuto tabulku, kterou údajně soudci používají k výpočtu výživného. Zda taková tabulka skutečně existuje, nevím, nebudu se proto vyjadřovat ani k budoucím možným dotazům, které se této tabulky budou týkat.

Citace z idnes.cz:

Svépomocná tabulka soudců

Mezi soudci koluje svépomocný návod, jak výživné pro každé dítě určit. Je v procentech platu rodiče.

Věk dítěte

Počet dětí..............0 až 6 let...............6 až 12 let.................12 až 18 let

1 ............................14,5 .......................18,0 ..........................21,5
2 ............................12,3 .......................13,7 ..........................17,3
3 ............................10,8 .......................11,5 ..........................13,7
4 ..............................8,0 .........................9,5 ..........................12,2
5 ..............................6,5 ........................7,5 ............................9,5
6 ..............................5,0 ........................6,0 ............................7,5

* Soud zajímá počet dětí, včetně těch, o jejichž výživné se právě nejedná.
** Procento z platu rodiče, který má alimenty platit.
Poradce
Administrátor
Administrátor

plně invalidní důchodce - výživné na děti

Příspěvekod Jann v pon 15. čer 2009 17:57:52

Soudem jsme s manželkou byli rozvedeni. Děti holka 16.8.1990 a kluk 28.1.1989 jsou zletilé a chějí jít na VŠ. Pobírám plný invalidní důchod. V rozsudku je uvedeno že nemáme s manželkou žadné další požadavky. Vzhledem k tomu, že jako invalid. důchodce nemám moc peněz, jaká je výše možné pladby?, budou li to chtít děti.
Jann

Re: plně invalidní důchodce - výživné na děti

Příspěvekod Poradce v pon 15. čer 2009 18:26:55

Jann píše:Soudem jsme s manželkou byli rozvedeni. Děti holka 16.8.1990 a kluk 28.1.1989 jsou zletilé a chějí jít na VŠ. Pobírám plný invalidní důchod. V rozsudku je uvedeno že nemáme s manželkou žadné další požadavky. Vzhledem k tomu, že jako invalid. důchodce nemám moc peněz, jaká je výše možné pladby?, budou li to chtít děti.

Už jsem to tu psal vícekrát, opravdu se nemůžu vyjadřovat k výšii výživného v konkrétních případech, záleží na mnoha faktorech jak na straně povinného (tedy vás), tak dětí. Prsotě řečeno platí zásada, že pokud to děti potřebují, musíte je podporovat, jak jen nejvíc můžete.
Poradce
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod karelkarel v úte 16. čer 2009 10:58:10

Dobrý den, platím výživné na své dvě děti (3roky a 5 let), to mladší chce má bývalá žena nechat adoptovat svého nynějšího manžela s mým souhlasem. Platím na mladší dítě 1 700Kč a na starší 2 300Kč (vypočítáno soudem z 15 000Kč čistého). Pokud tedy mladší dítě adoptuje, zůstane mi povinnost 2 300Kč nebo bude vydán nový rozsudek, kde může být částka znova přepočítána a protože bude jen na jedno dítě - bude vyšší? Může se stát, že se vzdám jednoho dítěte a nakonec nudu platit stejně 4 000Kč jako dřív? A bude se počítat i plat mé nynější manželky? Při minulém výpočtu jsem bydlel ještě sám a vše platil sám, nyní žiji se svou manželkou a máme dva příjmy a manželka má dvě starší auta. Navíc bývalá čeká třetí dítě s manželem. My s manželkou děti nemáme, chceme se nejdřív zařídit a máme trochu finanční problémy, proto čekáme, že adopce jednu povinnost odebere. Doufáme, ale že to nakonec nedopadne, že kvůli tomu že máme dva příjmy budeme na to jedno dítě platit stejně jako nyní na ty dvě.
Děkuji
.
karelkarel

Příspěvekod Poradce v stř 17. čer 2009 6:40:59

karelkarel píše:Dobrý den, platím výživné na své dvě děti (3roky a 5 let), to mladší chce má bývalá žena nechat adoptovat svého nynějšího manžela s mým souhlasem. Platím na mladší dítě 1 700Kč a na starší 2 300Kč (vypočítáno soudem z 15 000Kč čistého). Pokud tedy mladší dítě adoptuje, zůstane mi povinnost 2 300Kč nebo bude vydán nový rozsudek, kde může být částka znova přepočítána a protože bude jen na jedno dítě - bude vyšší? Může se stát, že se vzdám jednoho dítěte a nakonec nudu platit stejně 4 000Kč jako dřív? A bude se počítat i plat mé nynější manželky? Při minulém výpočtu jsem bydlel ještě sám a vše platil sám, nyní žiji se svou manželkou a máme dva příjmy a manželka má dvě starší auta. Navíc bývalá čeká třetí dítě s manželem. My s manželkou děti nemáme, chceme se nejdřív zařídit a máme trochu finanční problémy, proto čekáme, že adopce jednu povinnost odebere. Doufáme, ale že to nakonec nedopadne, že kvůli tomu že máme dva příjmy budeme na to jedno dítě platit stejně jako nyní na ty dvě.
Děkuji

Ano, výživné, které bude dále platit na starší dítě, se může zvýšit, protože vám ubude jedna vyživovací povinnost a i skutečnost, že na náklady na bydlení jste teď dva, zvyšuje vaše možnosti platit výživné. Jestli se chcete zbavit povinnosti platit výživné nechte klidně adoptovat obě děti a budete mít pokoj. :?:
Poradce
Administrátor
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Výživné