Dobrý den,omlouvám se ale už nevím kam se obrátit o radu,na netu jsem našla tyto stránky tak jsem se přišla zeptat.
Za trvání prvního manželství mého manžela mu jeho ex-manželka nadělala dluhy u různých společností a za různé služby,neplatila nájem a jiné poplatky i když jí na její účet poukazoval celou výplatu tak na poplatky měla dost prostředků.Jezdil kamionem a tak se vracel domů pozdě v noci a zase brzo odjížděl,když se jí zeptal jestli všechno zaplatila tak mu tvrdila,že ano,že je to všechno poplacené.U rozvodového řízení uvedla,že dluhy žádné nejsou.Po nějakém čase ale začaly manželovi chodit exekuční příkazy a následné obstavení platu a tak dále,platili jsme neustále nějaké exekuce a vůbec jsme nevěděli za co to všechno je pokaždé jsem dlouze pátrala na různých soudech a exekučních institucích ze kdy a u koho to je.Ex-manželka všechny smlouvy uzavírala tak aby ona nic nemusela platit a tak se to vše sesypalo na nás a ona se tomu jen směje vůbec s námi nekomunikuje.Tak jsem se chtěla zeptat jestli je možné nějak po ní polovičku této částky která je k dnešnímu dni cca200000kcz nějak dostat.Vdala se a žije na vesnici a její manžel prý má také exekuce.Takto uzavřela i pojistku synovi a také ji neplatila a i jemu přišla exekuce na 23000kcz.Prosím o radu jestli se v tomto dá něco dělat.Veškeré doklady o zaplacených exekučních příkazech máme i s daty o jejich vzniku i u kterých společností je udělala.
Vím,že kdysi to bylo tak,že dluhy se dělili na půlku ale jak je to dnes nevím.Já sama jsem žádné dluhy z prvního manželství nikdy neměla a tak můj rozvod byla jen formalita.
děkuji za pomoc a radu...Ajina