Lukley píše:Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zda-li je možné řešit to, že 17 letá holka(za 2měsíce plnoletá) nechce být u svých rodičů .. u otce nemůže být(exekuce apod) a u matky nechce být, protože když tam bydlela do 15let byla psychicky týraná i fyzicky, proto se od matky odstěhovala k otci... jakmile se otec dostal do problémů začala bydlet u mě a mých rodičů (její matce to nikterak nevadilo) teď z ničeho nic jsou problémy, přítel její matky řekl že v sobotu bude doma se sbaelnýma věcma..(zrovna sme se přestěhovali do vlatního bytu), ona tam jít nechce už jen proto, jak jí matka do sms psala jaké nebude mít doma peklo a "ať počká až příjde domů" atp. myslíte že by se stím dalo něco dělat aby na ty hloupé dva měsíce nemusela ke své matce? předce musí mít nějaké práva.. a jak by se to řešilo na ospodu.. předci jen bylo by to tvrzení proti tvrzení.. a enšlo by třeba aby byl nějaký opatrovník z uřadu který by dohlížel na její docházku ty dva měsíce a mohla zůstat u mě? Předem děkuji za odpoveď
K podobné otázce jsme se tu vyjadřovali již ob dva příspěvky výše. Až do 18 let věku dítěte odpovídají za dítě rodiče. Samozřejmě, pokud je dítěti ze strany rodičů ubližováno, tak se to musí řešit. Doporučuji zajít na městský úřad - oddělení péče o mládež a poradit se tam. Přeci jen jde už jen o dva měsíce a nemá tedy smysl to nějakým způsobem hrotit.