Dobrý den, chtěla bych se zeptat - tedy zdali jde na to odpovědět
.
Přítel byl u soudu o zvýšení výživného, vyživné zvýšili a ještě to musí splácet rok zpětně. Snažili jsme se platit daný obnos i s dluhem a šli na odvolání....tam protože byl přítel údajně schopen toto platit tak mu to nechali a dluh zvýšili splácet ve vyšších částách....s tímto jsme se setkali již podruhé....jak je možné že pokud přítel se snaží a ukáže že tu částku bych schopen 3x zaplatit mu to zvýší protože je jistě schopen platit i více? Kolik se bere většinou z platu? Já jsem na mateřské s příjmem 3800kč on má zhruba 10-14tis 14tis max. v létě a kolem 10-12tis v zimě čistého, je osvč a má dvě sezonní práce. Výživné vypočítali z 14tis, i s dluhem to dělá 4200kč což je 30% z platu!
Chtěla jsem se i zeptat....když nebudeme dluh splácet přesně ve stanovené výši ale tak jak nám to finančí situace dovoluje bude to problém? Výživné platíme řádně a včas v plné výši. Máme také strach že když tedy ukážeme, byť na úkor naší dcery, že jsme schopni tuto částku celou i s dluhem řádně a včas platit, že za 3 roky kdy starší syn půjde do práce (zhruba) a exmanželka bude žádat o zvýšení výživného pro mladšího nám to bude opět k tíži a to výživné že zvýší nepřiměřeně vzhledem k tomu že jsme mohli řádně platit 4200kč....Máme jít zažádat o snížení? Máme šanci když krajský soud vlastně potvrdil to co dal soud okresní? A nebo mám jít zažádat já o výživné na dceru když můj příjem je 3800kč, vždyť by teoreticky neměl přítel ani z čeho žít. Jak mohou vzít 30% z fixního platu? Na daňovém přiznání má necelých 11tis.
Majetek přítel nemá má jen starší auto, bydlí u mě v mém bytě a má podpisové právo k mému účtu na kterém téměř nic není. Děkuji Katka