od katkapuf v čtv 11. úno 2010 7:57:53
Dobrý den.
Mám takovej problém.Můj přítel platí výživné na dvě děti,.Jedné bývalé platí 2000 kč a druhé 1700 kč.Jenže jeho výdaje jsou ted podstatně vyšší a není schopný takovou částku platit.Jde mi tedy o to,že na toho prvního se posílalo snížení,tam zatím nic neproběhlo a včera to je 10.2. byl soud na toho druhého kde platí 1.700 kč.Soudkyně mu to zamítla a vůbec se s ním nikdo nebavil,byla tam jistě i zaujatost,je možné požádat o jiného soudce a podat nějakou stížnost proti zaujatosti??Jeho plat v době kdy se projednávalo výživné byl 12.000 kč čistého.jenže změnil práci a ted má plat 8.500 kč čistého a hlavně co,tak dostal od rodičů dům a to s tím,že jsou zde na dožití a bezplatně,takže vše platí přítel,elektřina,voda,dále uhlí na topení,pojistka na dům,a dále má půjčku na auto-Takže výdejá má 6700 a také se muselo koupit uhlí a to dělá 17.900 kč. a už nemá ani an jedno výživné a z toho mu zůstává 1.800 na život.Na výživné si musí půjčovat,.Jenže ted už ani já nejsem schopná mu pomáhat a tak na každé díte posílá 1.000.Vůbec soud nezajímalo jaké má výdaje.Ona si u soudu hrála na chuudinku,ale přece i ona může jít pracovat,aji třeba na 4 hodinky někam uklízet,přece není možné,aby to všechno odnesl jenom jeden,musej se snažit oba,ale ona jen utrácí 1.800 kč za telefon,páč má paušál a k ničemu ho nepotřebuje,každý měsíc si kupuje kosmetiku od Avonu a pak brečí,že děcko nemá to nebo ono.Ona u soudu řekl,aže musí splácet kotel a že musí dávat rodičům 2.000 na jídlo a na bydlení.Tak tohle soud vzal.Tak jak je možné že na přítele nikdo nebral ohled a prostě bum,plat,plat plat.Chodí do práce i v horečkách aby vše zvládlMůže se něco státr když neposílá výživné v plné víši?nebo se na to kouká tak,že aspon něco,že má aspon snahu??Já vím,dlouhý dotaz,omlouvám se,ale budu moc ráda,když dostanu nějakou odpověd.Katka