Dobrý den,
před třemi lety jsem se rozvedl, z manželství mám dceru 12 let, když jsem se rozváděl podnikal jsem v oboru autodoprava, můj příjem činil 15tis, u soudu jsem se s manželkou dohodl, že jí na dceru budu dávat 3000 kč výživné, po rozvodu jsem ji nechal bydlet ve svém plně zařízeném bytě, kde doposud žije s dcerou zcela zdarma, koupil jsem ji auto aby měla možnost vozit dceru, v plné výši jsem ji uhradil zpětné alimenty , které byly stanoveny na rok zpětně v částce 36 tis.,sám jsem se odstěhoval ke své přítelkyni,
Rok po rozvodu jsem musel živnost ukončit, protože jsem težko hledal práci na dodávku se kterou jsem jezdil, dostával jsem se do ztráty, šel jsem se zaevidovat na úřad práce, výživné jsem přesto pravidelně platil, protože jsem prodal dodávku, nechtěl jsem aby dcera nějak ztrádala.
Na úřadě jsem byl téměř rok, po roce jsem opět začal podnikat v rozvozu potravin, k vzhedem současné krizi jsem v tomto oboru podnikal půl roku, podnikání šlo do ztráty. Momentálně jsem opět veden na úřadě práce, od kterého nepobírám ani korunu, šel jsem i na sociální, ale tam mi řekli, že v mém bytě je přihlášená bývalá manželka a ta si vydělává 20 tis., tak jsem odešel bez přiznání dávek.
Dceru pravidelně beru na chalupu ke svým rodičům, u kterých se má jak princezna, veškeré ošacení dostává od nich, má na co si vzpomene, kupují ji veškeré věci do školy, a trávíme spolu každý víkend, to však bývalá manželka neuznává.
Doposud jsem prodával svůj majetek abych mohl na dceru pravidelně platit, ale od té doby co má přítelkyně k 1.1.2010 přišla také o práci a je vedena na úřadě práce, je naše situace neúnosná, nemáme ani na jidlo.
Prosím, mám nějakou reálnou šanci na snížení alimentů? V současné době oba hledáme zaměstnání, ale k vzhledem k současnému stavu na trhu práce je to velmi těžké, přičemž bydlíme s přítelkyní daleko od města na vesnici, kde je spoj do města jen 2x za den.
Nemohu už tuto situaci unést, je mi trapně
.