od Veverka v stř 04. srp 2010 20:06:07
Dobrý den, chtěla bych od Vás odborný názor a radu. Příští týden máme s mým bývalým přítelem soud o úpravě výchovy a výživy našeho šenáctiměsíčního syna. Synek žije u mě, stále ještě kojím a bývalý přítel se snaží dostat všemožnými prostředky malého do své péče. Chtěla bych se zeptat jestli je možné, aby mu soud povolil synka na noc a nebo v horším případě, aby ho svěřil do péče jemu. Expřítel bydlí v bytě se svou matkou, kde mají pouze dvě místnosti na spaní. Není zaměstnaný a byl kdysi trestaný. Neustále chodí na sociální úřad se na něco ptát a zároveň se mi snaží nějakým způsobem uškodit. Nyní má upravený styk sociálním úřadem se synem tak, že si ho bere každou středu od tří do pěti a každou lichou sobotu od osmi do jedenácti a od tří do pěti. Alimenty platí tak, jak má a malého vrací v domluvenou dobu. Před sociální pracovnicí se přetvařuje, jak je vzorný, ale mě jen shazuje. Vždy když si vyzvedává synka, tak si neodpustí nejapné poznámky, co se týče synka s tím, že ho brzy dostane. Ke mě je slovně hrubý a neustále mě psychicky terorizuje. Nedávno se stal incident, při kterém musela zasahovat policie. Přišel opilý asi v půl desáté večer a chtěl vidět syna. Přitom vykřikoval sprosté narážky a hrozil fyzickou likvidací. Tento incident se stal ještě předtím než byl styk s dítětem upraven do dnešní podoby. Žádám Vás o názor na celou věc a radu jestli by bylo možné, aby ho nějakým způsobem získal, a nebo aby malého měl přes noc (když stále kojím). Předem děkuji za odpověď.