Zoja0303 píše:Dobrý večer. Podala jsem k soudu Žalobu na určení výživnéhé na nezletilou dceru. Samozřejmě se zde bude probírat i styk s jejím otcem. Jsem z toho upřímně strašně vystrašená, protože otec dceru,které teprve budou 2 roky za poslední 4 měsíce navštívil pouze 2x z toho dohromady na 3 hodiny čistého času. Jinak zájem nejeví. Dělá pouze problémy např. před dětskou doktorkou zjišťuje a prosí o potvrzení,že se o dceru zle starám.
Jak postupuje soud v tomto věku dítěte,kdy otec dceru nenavštěvuje,nemá o ni zájem a nikdy s námi nežil?
Uvěří soudce např. jeho verzy,že kvůli matce dítěte neprojevuje zájem o styk? (napsala jsem mu po rochodu pár nepříjemných zpráv - avšan nesouvisely s naší dcerou. On mně tím ale vydírá,že to použije proti mně)
Ještě dotaz jak do budoucna probíhá styk dítěte s otcem v tomto věku?
Moc děkuju za odpověď.
Jak jste přišla na to, že se u soudu bude probírat i styk otce s dítětem. pokud nikdo písemně nepodal návrh na úpravu styku, nebude se tím soud vůbec zajímat. Pokud by přesto k řízení o úpravu styku došlo, rozhodně nemá cenu tady řešit nějaký konkrétní případ, který vy popisujete, protože těch okolností je mnoho, vaše vyjádření je pouze jednostranné a u soudu může být nakonec vše jinak. Pokud byste chtěla tyto problémy řešit, doporučuji obrátit se na advokáta. Pokud jde o styk malých dětí s otcem, už jsme tady o tom někde psali. V podstatě se začíná pomaličku na pár hodin a postupně se to rozšiřuje třeba i tak, že dítě u otce může přespat. Podrobněji jinde.