uhjh píše:Dobrý den.Chtěl bych poradit.Podal jsem žádost o rozvod tkz.smluvený,zároveň i SJM a žádost o svěření dítěte do péče po rozvodu také dohodou,vše jsme s manželkou podepsali,dohodli jsme se.Soud začal řešit žádost o rozvod pod spisovou značkou,taktéž i žádost o svěření dítěte pod spisovou značkou a to v měsíci dubnu.Bohužel jsem byl manželkou přesvědčen,kdy se začal náš vztah zlepšovat a podal jsem k soudu "Zpětvzetí žaloby jak o rozvod manželství tak i žalobu o svěření dítěte do péče po rozvodu a to v květnu.Bohužel po podání žádosti o Zpětvzetí žaloby se opět chování manželky zhoršilo a já bych chtěl vzít všechno zpět,jak mám pokračovat.Mám podat všechno znovu,nebo můžu požádat o opětovné zahájení nějakou žalobou na obnovu řízení a když tak jakou formou .Bojím se ,že manželka již s podepsáním žádostí nebude souhlasit.To platí i pro vypořádání SJM,úředně ověřeného,nebo ho můžu od soudu vyžádat zpět.Děkuji.Jirka
Jestliže jste návrh na úpravu poměrů k nezl. dítěti a žalobu o rozvod vzal zpět, musí být řízení zastaveno a vy musíte podat nový návrh a novou žalobu. Pokud manželka již nebude souhlasit s uzavřenými dohodami. Tak se holt nebude jednat o smluvený rozvod, ale o rozvod normální. Nic jiného s tím nenaděláte.Pokud se vám situace bude komplikovat, doporučuji vzít i advokáta. Dobrý advokát by měl být schopen vnést do sporu určitý řád a přispět k hladkému vyřešení konfliktní situace.