Sor píše:Dobrý den, mám dotaz.Přišel jsem o ŘP(25,10,2007), nadýchal jsem 2,96 promile.Mimo jiné mi byl uložen zákaz řízení na 2 roky. Během té doby jsem takto pochybil: přehnal jsem silvestrovské oslavy, usnul jsem na lavičce na náměstí, následně mě objevili strážníci městské policie.Vše zapsali a já jsem pak už odešel po svých. Dále, na jaře jsem řídil bez oprávnění, byl jsem zastaven hlídkou dopravní policie.Ta vše vyřešila domluvou.Kromě tohoto jsem nic neprovedl.Chtěl jsem se zeptat, jak velký vliv budou mít tyto prohřešky na rozhodnutí soudce ohledně prominutí zbytku zákazu řízení. Pozítří mě totiž uplyne 1 rok od spáchání přestupku(čili 1/2).Ještě podotknu, jsem řidič autobusu, takže mě na vrácení oprávnění velmi záleží.
S tou opičkou na lavičce by to problém mohl být a nemusel, bude záležet na tolerantnosti soudce, zda tedy bude mít pochopení pro silvestrovskou oslavu či nikoliv. To řízení bez řidičáku ale problém bude určitě, pokud to strážník vyřešil domluvou, tak vlastně schválil váš trestný čin a porušil tak svoje povinnosti. Je otázkou, zda to i někam zaznamenal.