Návštěvník píše:Dobry den, byl jsem zastaven hlídkou PČR a bylo mi kontrolní dechovou zkouškou přístrojem Draeger zjištěno 0,88 promile alkoholu v krvi. Odběr krve jsem odmítl. Z přístroje, do kterého jsem dýchal, policista vytiskl protokol a nechal mi ho podepsat. To samé se pak dělo ještě na služebně, kam jsem byl převezen sepsat protokol - nechali mě znovu dýchnout do přístroje, naměřili 0,8 promile, konstatovali, že hladina alkoholu v krvi má klesající tendenci, vytiskli lísteček a nechali mě ho podepsat. Sepsali protokol, ktery jsem podepsal, zabavili mi řidičák a odvezli domů. Co mě teď čeká - respektive jak velkou pokutu mohu čekat a na jak dlouho budu mít zákaz řízení? Jaké jsou lhuty v tomto spravnim rizeni? Pro úplnost dodávám, že mám -2 body za rychlou jízdu v obci (88 km/h). Diky za odpověď.
Věc bude pravděpodobně projednána jako přestupek. Bude vám uložena pokuta v rozmezí 25.000 - 50.000 Kč a přijdete o řidičák na 1-2 roky. To, že řídíte pod vlivem alkoholu a navíc i překračujete rychlost vám jen přitíží. Na rozhodnutí má správní orgán rok.